Son Heung-min herjet for Tottenham. Foto: Jon Super / AP / NTB

Son-show da Tottenham rundspilte Burnley etter marerittstart

Son Heung-min fikk sjansen som Tottenhams spiss mot Burnley og takket for tilliten med tre scoringer og drømmespill i Premier League lørdag.

Av NTB | 02.09.2023 18:15:04

Sport: Sørkoreaneren overtok brasilianeren Richarlisons plass i bortekampen mot nyopprykkede Burnley, et valg manager Ange Postecoglou neppe angret på i etterkant.

Det startet riktignok ille for gjestene da Burnley tok ledelsen ved Lyle Foster allerede etter fire minutters spill. Deretter handlet imidlertid det meste om gjestene.

Son vippet vakkert inn utligningen etter et drøyt kvarter, og rett før pause fikk midtstopper Cristian Romero drømmetreff fra distanse og kunne fornøyd se ballen fyke inn i hjemmelagets nett.

James Maddison har vært en åpenbaring siden overgangen fra Leicester til Tottenham i sommer, og lørdagens kamp ble intet unntak. Midtbaneeleganten prikket inn 3-1 i lengste hjørne da han fikk sjansen etter 54 minutter.

Deretter handlet det meste om Son. Sørkoreaneren satte først inn 4-1-målet midt i omgangen, før han rett etter ble spilt alene med keeper og fullførte hattricket.

Den overbevisende seieren gjør at Tottenham følger nærmest Manchester City på toppen av Premier League-tabellen. Ti poeng på fire kamper er fasiten. To poeng skiller opp til City.

Sander Berge og Burnley er tabelljumbo. Nordmannen spilte fra start lørdag, men ble byttet ut etter pause.