Anthony Elanga styrer inn ballen og fikser 1-0 til Nottingham Forest borte mot Chelsea. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Forest sjokket ufarlige Chelsea – tok sjelden borteseier

Anthony Elanga styrte inn sitt første mål for Nottingham Forest i 1-0-kampen borte mot et svært blekt Chelsea-lag i Premier League lørdag.

Av NTB | 02.09.2023 18:14:42

Sport: Scoringen kom få minutter etter hvilen. Gjestene utnyttet to kjappe balltap på midten da Elanga ble spilt gjennom av Taiwo Awoniyi.

Svensken bredsidet kaldt inn 1-0 med to Chelsea-spillere rundt seg. Det var hans første nettkjenning siden sommerens overgang fra Manchester United.

Chelsea hadde kun én avslutning på mål etter 75 minutter. Vertene satte inn en sluttoffensiv, men uten å lykkes. Nicolas Jackson sto for en småvill bom rett foran Forest-buret.

Prestasjonen ga Stamford Bridge-publikummet minner om den grusomme 2022/23-sesongen. Da krasjlandet Chelsea på en 12.-plass i Premier League.

London-laget har ikke vunnet noen av sine 17 siste ligakamper der det har havnet under 0-1, skriver BBC. Den skrale statistikken har kommet i løpet av et år der Chelsea har brukt enorme beløp på nye spillere.

Fire poeng på fire kamper er fasiten for Mauricio Pochettino som fersk Chelsea-manager. Neste oppgave er Bournemouth borte 17. september.

Seieren var Nottingham Forests første mot Chelsea i London siden januar 1995. Sist sesong vant laget kun én gang på fremmed gress.