Menu
Politiet er på steder med store ressurser etter at det brøt ut tumulter mellom arrangørene av et eritreisk arrangement og motdemonstranter. Foto: Tuva Åserud / NTB

Opptøyer i Bergen sentrum i forbindelse med eritreisk markering

Det har oppstått bråk i Bergen sentrum i forbindelse med et eritreisk arrangement og motdemonstrasjoner lørdag ettermiddag. En person skal være skadd.

Av NTB | 02.09.2023 13:34:54

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet meldte om hendelsene i området Kong Oscars gate, Korskirken og Domkirken klokka 12.50. De har rykket ut til stedet med store ressurser og advart mot at de kan komme til å bruke tåregass for å spre de involverte.

– Vi ber publikum om å holde seg unna området, melder de på X/Twitter.

– Det kastes store steiner, og ting knuses. Folk er illsinte, sa Birgitte Vaksdal, BAs reporter på stedet, til egen avis.

– Foreløpig er det sammenstøt, demonstrasjoner og steinkasting. Jeg har hørt at en person skal være skadd, men jeg vet ikke mer, sier hun.

Ifølge Søfteland er det rundt 20 politipatruljer i området.

Arrangørene har tidligere blitt anklaget for å ha støttet dagens regime, noe de har benektet overfor BT.

For under en måned siden ble flere skadd under en protestmarkering mot en eritreisk festival i Stockholm i Sverige til støtte for regime i Eritrea. Over 50 personer ble skadd, og flere hundre ble anholdt av politiet.

Jourhavende jurist i Vest politidistrikt, Linn Søfteland, sier til BT i 13-tiden at situasjonen er uoversiktlig.

Ifølge Bergens Tidende har politiet sperret av deler av Kong Oscars gate i forbindelse med at Eritreisk forening i Hordaland skal markere begynnelsen av frigjøringskrigen mot Etiopia. Festen skal være i kveld, men da arrangørene kom til lokalet for å gjøre klart, ble de overrasket av demonstranter, ifølge avisa.

Flere nyheter: