Menu
Ål og områdene rundt fikk under ekstremværet Hans kjenne på naturkreftene. Da ble blant annet veier og bekker ødelagt. Søndag ble tre husstander evakuert på grunn av rasfare. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tre hus i Ål i Hallingdal evakuert på grunn av rasfare

Ål kommune i Hallingdal har satt krisestab og evakuerer tre husstander på grunn av rasfare. En geolog er på stedet for å vurdere situasjonen.

Av NTB | 27.08.2023 12:34:30

Økonomi og næringsliv: Ål kommune opplyser på Facebook at tre husstander har fått varsel om evakuering på grunn av rasfare.

Til VG opplyser politiet at fem mennesker er evakuert.

– Det er store mengder vann i området, så dette er for å være føre-var, sier operasjonsleder Inge Landsrød i Sørøst politidistrikt til avisen.

Han sier det foreløpig ikke er noen dramatikk og at ingen personer er meldt skadd.

Kommunen opplyser på sine nettsider at en geolog er på stedet for å vurdere situasjonen. Kommunen har også satt krisestab.

Lørdag advarte kommunen mot at regnet kan skape utfordringer, spesielt i områdene der det tidligere denne måneden gikk skred, skriver Hallingdølen.

– Det kan løsne noen løsmasser eller steiner der det gikk skred under ekstremværet Hans. Man bør derfor holde avstand til disse skredene, ifølge kommunen.

Flere nyheter: