Karsten Warholm vant VM-gull på 400 meter hekk i Budapest. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Karsten Warholm tilbake på gulltronen – vant VM-finalen på 400 meter hekk i Budapest

Karsten Warholm kan igjen kalle seg verdensmester etter at han tok tilbake VM-tittelen på 400 meter hekk i onsdagens finale i Budapest.

Av NTB | 23.08.2023 22:04:35

Sport: Dermed står 27-åringen oppført med tre VM-gull i karrieren. Det første kom i London i 2019, før han gjenskapte bragden i Doha to år senere.

Fjorårets VM-finale endte imidlertid med en skuffende 7.-plass etter at han hadde slitt med en skade i lengre tid.

Warholm innehar verdensrekorden på øvelsen med tiden 45,94. Den satte han da han løp inn til sitt første OL-gull i Tokyo i 2021.

27-åringen har vist gode takter gjennom mesterskapet og var raskest av alle i semifinalen. Erkerivalene Rai Benjamin og Alison dos Santos ble nummer én og to på svakere tider i den andre semifinalen.

Etter semifinalen leverte Italia inn en protest mot Warholm, ettersom de mente at den norske løperen hadde én fot utenfor da han passerte den andre hekken.

Protesten ble riktignok levert for sent i henhold til tidsfristen på en hav time etter at de offisielle resultatene foreligger. Dermed ble protesten avvist av juryen.