Menu
Tadej Pogacar er blant sykkelstjernene som vil hjelpe flomrammede i hjemlandet. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Idrettsstjerner vil samle inn penger etter historiens verste flomkatastrofe i Slovenia

Sykkelstjernene Tadej Pogacar og Primoz Roglic går sammen for å gi økonomisk nødhjelp til ofrene for naturkatastrofen i Slovenia.

Av NTB | 17.08.2023 10:54:40

Sport: Store nedbørsmengder har ført til store oversvømmelser og ødeleggelser i Slovenia den siste tiden. Mennesker har mistet livet, og et stort antall er skadd som følge av flommen.

Nå går flere av landets største idrettsstjerner sammen for å hjelpe dem som har mistet hus og hjem.

I en video på nettsiden til Primoz Roglic opplyser flere av sykkelsirkusets største stjerner at det skal samles inn penger gjennom å auksjonere borte signerte trøyer.

«Våre felles slovenere. Nå er det tid for at vi alle står sammen for å hjelpe ofrene for den katastrofale flommen som har ødelagt landet vårt», heter det i idrettsstjernenes felles appell.

«La oss vise at vi er sterke, og at vi bryr oss om hverandre. Én for alle, alle for én. For Slovenia», sier sykkelstjernene videre.

Andre deler av idrettsmiljøet i landet har startet lignende kampanjer, blant dem landslagene i volleyball.

To tredeler av kommunene i Slovenia er rammet av den katastrofale flommen. Hundrevis av jordskred skal være utløst. Mange veier er fortsatt ufremkommelige.

Slovenske myndigheter har bedt EU om hjelp til å håndtere den kritiske situasjonen. Statsminister Robert Golab regner med at vannmassene har ført til skader for over 5,5 milliarder kroner.

(©NTB)