Menu
Alpinist Atle Lie McGrath kan allerede gjøre comeback i Sölden. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

McGrath øyner comeback allerede i Sölden – reiser med landslaget til New Zealand

Alpinkometen Atle Lie McGrath er i rute med rehabiliteringen etter kneskaden han pådro seg under VM. Nå jakter han comeback i Sölden.

Av NTB | 14.08.2023 10:14:59

Sport: – Jeg skal til New Zealand. Vi la en plan i starten i juni om at det var et mål, og da jeg sto på ski i starten av forrige uke, fikk jeg bekreftet det. De andre gutta skal være der i nesten fem uker, mens jeg skal være der i nærmere tre. Jeg kommer til å ha mitt eget opplegg og holde meg på ett sted hele tiden, forteller McGrath til NTB.

23-åringen skal sammen med resten av det norske landslaget være i Roundhill i 12 dager, før lagkompisene drar videre. McGrath blir da værende i ytterligere fem dager.

– Jeg kommer mest sannsynlig ikke til å kjøre veldig mye løype, for det kommer til å være veldig rolig, hvor jeg gjør mange «basicøvelser». Men det er sånn det skal være, og når det er innstillingen, tror jeg at det kommer til å gå helt fint, sier han.

Etter planen skal bærumsløperen oppholde seg hjemme i to uker etter han kommer hjem fra New Zealand, før han reiser på en egen samling i Norge.

– Da håper på å være fult tilbake i trening. Og så skal jeg til Sölden, røper han.

– Jeg kommer uansett til å være der under rennet, men så får vi se om jeg stiller på startstreken eller om jeg er der som tilskuer, sier McGrath.

– Jeg legger det ikke fra meg, men jeg føler ikke noe press til å stille. Jeg føler veldig lite på at det er noe jeg må. Jeg har jo ikke det beste forholdet til Sölden, og det er et renn på lik høyde med alle andre, så jeg kommer ikke til å pushe noe som helst, svarer han.

Skulle imidlertid Sölden bli for tidlig, sikter unggutten seg inn på comeback i det nyoppsatte slalåmrennet i østerrikske Gurgl 18. november.

– Men jeg kommer ikke til å stille på start med mindre jeg føler at jeg faktisk kan konkurrere. Handler det om å bare gjennomføre og komme i mål, er jeg ikke interessert.

McGrath falt stygt under super-G-rennet i VM 9. februar. 23-åringen fikk både VM og resten av sesongen ødelagt da han fikk en strekkskade i venstre kne. 1. august var McGrath for første gang tilbake på ski etter fallet i franske Courchevel.

– De første to turene var merkelig, men fra tur tre og fire var jeg veldig komfortabel. Men det rareste var å få på seg utstyret igjen. Jeg hadde jo ikke hatt på meg skibriller siden jeg falt, så jeg så veldig mye mindre ut av brillerammen enn jeg husket, forteller han.

Sölden er som vanlig vertskap for verdenscupåpningen i alpint. Kvinnene starter sesongen 28. oktober, mens forhåpentligvis McGrath og resten av herrene sesongstarter dagen etter.

– Jeg håper veldig det går, men hvis ikke er det bare tre uker til Val d’Isere-helgen. Så jeg har tre forskjellige «checkpoints» som jeg kan nå, sier McGrath og fortsetter:

(©NTB)

Flere nyheter: