Menu
Så langt i år har nesten 16.000 migranter krysset Den engelske kanal fra Frankrike til Storbritannia. Her er en gruppe som antas å være migranter tatt om bord av et fartøy fra Ramsgate Lifeboat Station utenfor Dover torsdag. Lørdag mistet minst seks migranter livet i et forlis i Kanalen. Foto: Gareth Fuller / AP / NTB

Seks omkom da migrantbåt kantret i Den engelske kanal

Minst seks personer er døde etter at en båt med migranter kantret i Den engelske kanal, ifølge franske myndigheter.

Av NTB | 12.08.2023 17:44:22

Ulykker og naturkatastrofer: Hendelsen fant sted tidlig lørdag morgen. En redningsaksjon ble iverksatt, og nesten 60 mennesker ble brakt i sikkerhet.

To personer kan være savnet etter ulykken, opplyser franske myndigheter.

Den britiske TV-kanalen GBN melder at en rekke personer er blitt brakt i land på bårer i Dover. Redningsaksjonen fant sted utenfor kysten av Frankrike, i nærheten av Calais.

Ordføreren i Teteghem nordøst i Frankrike, Franck Dhersin, sier en stor redningsaksjon ble satt i gang i 6-tiden lørdag morgen, da flere båter med migranter forsøkte å krysse kanalen over til britiske side.

– Flere av båtene fikk store problemer. Nær Sangatte ble det dessverre oppdaget omkomne, sier han.

Den engelske kanal er en av verdens travleste skipsleder. Strømmen er sterk, noe som gjør ferdsel med småbåter spesielt vanskelig.

Menneskesmuglerne i området overlaster ofte skrøpelige farkoster, noe som kan sette personene om bord i livsfare.

– Det var for mange av dem om bord i båten, sier hun til Reuters.

Storbritannias statsminister Rishi Sunaks regjering har den siste tiden kommet med en rekke utspill knyttet til innsatsen for redusere antallet asylsøkere. Det konservative partiet sliter på meningsmålingene og håper at saken kan hjelpe dem å vinne støtte fra flere velgere.

Offisielle tall viser at nesten 16.000 migranter har krysset Den engelske kanal til Storbritannia så langt i år.

I november 2021 omkom 27 migranter da gummibåten de satt i sprang lekk og forliste i Kanalen. Ulykken er den verste knyttet til migranter i det trange havområdet mellom Frankrike og Storbritannia.

Fire franske skip, et helikopter og to britiske fartøyer deltok i operasjonen. Siden 2018 skal 100.000 migranter og flyktninger ha tatt seg fra Frankrike til Storbritannia i små båter.

En av de frivillige som deltok i redningsaksjonen lørdag, Anne Thorel, sier migrantene fortvilet forsøkte å lense en synkende småbåt med skoene sine.

(©NTB)

Flere nyheter: