Menu
Nigerias kvinnelandslag i fotball er i en økonomisk krangel med landets egne fotballforbund. Foto: Tertius Pickard/ AP/ NTB.

Nigerias VM-lag i pengekrangel med forbundet: – De er ekstremt frustrerte

Den internasjonale spillerforeningen (Fifpro) bekrefter at de bistår det nigerianske kvinnelandslaget i en økonomisk konflikt med nasjonens fotballforbund.

Av NTB | 08.08.2023 15:24:45

Sport: Uenighetene dreier seg om bonusutbetalinger, godtgjørelse og andre utgifter. Noen av sakene strekker seg tilbake til 2021.

– Fifpro kan bekrefte at vi bistår spillerne i en konflikt med Nigerias fotballforbund, innleder spillerforeningen i en uttalelse tirsdag.

Videre skriver de at det nigerianske landslaget ønsket å fokusere på sportslige prestasjoner under VM, uten å støte på andre distraksjoner. Nå mener de at fotballforbundet bør overholde sine forpliktelser og betale de gjenstående beløpene.

– Spillerne er ekstremt frustrerte for at de har måttet be forbundet om disse utbetalingene både før og underveis i turneringen, og at de trolig må fortsette å gjøre det i ettertid. Fifpro vil fortsette arbeidet med å ivareta spillernes rettigheter og jobbe for at de utestående beløpene blir betalt, skriver de videre.

Nigeria røk mandag ut av fotball-VM etter straffesparkkonkurranse mot England. Det sto 0-0 etter 120 minutter med fotball i Brisbane.

(©NTB)

Flere nyheter: