Menu
Det er utfordrende værforhold i området der søket pågår. Foto: Redningsselskapet / NTB

Søket etter tre savnede fisketurister på kysten utenfor Bømlo fortsetter

Tre utenlandske fisketurister er savnet etter en fisketur utenfor Bømlo i Sunnhordland. Hovedredningssentralen Sør-Norge har satt i verk en større leteaksjon.

Av NTB | 08.08.2023 07:14:21

Kriminalitet og rettsvesen: – Søk etter savnede fisketurister pågår med uforminsket styrke, skriver Hovedredningssentralen Sør-Norge på X/Twitter litt før klokken 7 tirsdag morgen.

KV Tor leder søket på kysten utenfor Bømlo i Vestland med assistanse fra redningsskøyter fra Bergen, Leirvik og Haugesund. I tillegg søker et redningshelikopter fra luften.

– Tre personer meldte mandag kveld at de sto fast på en holme og ikke kom seg videre på grunn av uværet. De hadde kontakt med politiet tidligere på kvelden, men vi får nå ikke tak i dem, sier vakthavende redningsleder Andreas Nesheim ved Hovedredningssentralen til NTB.

– Vi fikk en melding klokken 20 mandag kveld om at de ikke hadde returnert etter fisketuren. De dro ut fra Brandasund ved 11-tiden mandag formiddag, forteller Nesheim.

Ifølge meldingene hadde de tre tatt seg i land på en holme da været ble for dårlig. Men det er uklart hvilken holme det dreier seg om, og det er mange holmer i dette kystområdet.

– Vi tror de har gått tomme for strøm, og at det er forklaringen på at vi ikke får kontakt med dem, sier Nesheim til NTB.

– Utaskjærs er det svært utfordrende værforhold med tre til fem meter høye bølger. Innaskjærs er det mye vind og dårlig sikt på grunn av nedbør.

Hovedredningssentralen skriver på X/Twitter at de søker etter en hvit skjærgårdsjeep av typen HR480 med en 90 hestekrefters påhengsmotor.

Nesheim sier at det dreier seg om tre menn med utenlandsk statsborgerskap.

Redningslederen sier det er krevende søkeforhold på grunn av været og at søkeområdet er stort.

(©NTB)

Flere nyheter: