Menu
Lederen for partiet Bhumjaithai, Anutin Charnvirakul (venstre), og lederen for partiet Pheu Thai, Chonlanan Srikaew (høyre) kunngjør at de forsøker å danne regjering i Thailand. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Ny koalisjon forsøker å danne regjering i Thailand

To partier i Thailand ønsker å danne regjering i en ny koalisjon, kunngjør de mandag. Partiet som ble størst i valget – Marsj Fremad – er ikke med.

Av NTB | 07.08.2023 15:44:32

Politikk: Populistpartiet Pheu Thai og konservative Bumjaithai skal forsøke å få støtte i nasjonalforsamlingen til å danne regjering. Døren er åpen for andre partier som vil være med i koalisjonen, melder de.

Til sammen har de to partiene 212 medlemmer i nasjonalforsamlingen, men de trenger støtte fra minst halvparten av de 750 medlemmene i nasjonalforsamling.

Landet har vært i politisk kaos siden valget i mai, da progressive Marsj Fremad fikk flest stemmer, men ikke har greid å danne regjering. Partiet har nemlig ikke fått støtte fra de mange medlemmene i nasjonalforsamlingen som er håndplukket av Thailands militære.

Inntil forrige uke var Pheu Thai en del av koalisjon på åtte partier ledet av Marsj Fremad. Da koalisjonen for andre gang ikke greide å få nok støtte i parlamentet, trakk Pheu Thai seg ut av samarbeidet, og de prøver nå å danne regjering på egen hånd.

(©NTB)

Flere nyheter: