Menu
Pave Frans er for tiden i Portugal og deltar på verdens ungdomsdag, som arrangeres av den katolske kirken. Lørdag besøkte han pilegrimsmålet Fatima, hvor han ble møtt av rundt 200.000 mennesker. Der velsignet 86-åringen flere unge mennesker og babyer. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB

Paven møtt av folkeskare da han besøkte Portugals viktigste helligdom

Rundt 200.000 pilegrimer deltok lørdag på en gudstjeneste holdt av pave Frans ved portugisiske Fatima, en av den katolske kirkes viktigste helligdommer.

Av NTB | 05.08.2023 18:34:47

Religion og livssyn: Tilbedere vinket og ropte hurra da den 86 år gamle paven, iført sin sedvanlige hvite prestekjole, kjørte sakte forbi i pavemobilen sin. Han stoppet flere ganger for å få babyer brakt til ham og kysset dem på hodet.

Helligdommen Fatima trekker millioner av pilegrimer fra hele verden og er bygget på stedet der jomfru Maria skal ha vist seg for tre gjeterbarn i 1917. Anlegget består av flere kapeller og en stor basilika.

I en preken til de titusenvis av oppmøtte gjentok pave Frans oppfordringene om en mer inkluderende katolsk kirke. Under besøket velsignet 86-åringen også over hundre syke ungdommer, mennesker med funksjonshemninger og fengselsfanger, samt ba for seg selv i flere minutter inne i et av kapellene.

Paven, som har slitt med dårlig helse og bruker rullestol og stokk for å komme seg rundt, hadde egentlig flere ting på agendaen, men måtte avbryte tidlig.

Ifølge Vatikanets talsperson Matteo Bruni var det på grunn av problemer med synet.

Før lørdagens besøk hadde Portugals meteorologiske institutt sendt ut rødt farevarsel på grunn av varmen. Enkelte steder i landet var det ventet opp mot 41 grader, og lokale myndigheter har gjentatte ganger oppfordret pilegrimer til å drikke mye vann.

(©NTB)

Flere nyheter: