Menu
Et større krigsskip ble tauet inn mot land av to slepebåter etter angrepet. Det hadde da kraftig slagside. FOTO: East2West / AP / NTB

Russland sier de stanset 13 droner og 2 sjødroner ved Krim

Det ble hørt eksplosjoner fra skip ved den russiske havna Novorossijsk tidlig fredag. Russland sier de har stanset angrep både fra luft og sjø ved Krim.

Av NTB | 04.08.2023 09:25:25

Krig og konflikter: Det statlige nyhetsbyrået Tass siterer forsvarsdepartementet i Russland på at de har ødelagt to sjødroner ved en marinebase ved Novorossijsk. Videoer postet i sosiale medier viser bevegelser av skip og lyder av skyting ute fra sjøen.

Ukraina har også angrepet med droner fra lufta over Krim natt til fredag. Det russiske forsvaret melder fredag morgen at de har skutt ned eller jammet 13 ukrainske droner på Krim-halvøya i løpet av natta.

Novorossijsk, som ligger på russisk side bortenfor Kertsj øst på Krim, er en av Russlands største havner i Svartehavet. Caspian Pipeline Consortium CPC sier at anløp til havna er midlertidig innstilt, men oljelastingen fortsetter for tankskip som allerede ligger til kai.

Forsvarsdepartementet og guvernøren i regionen Krasnodar hevder at nattas angrep ved Novorossijsk verken har medført personskader eller ødeleggelser.