Bukayo Saka og Martin Ødegaard feirer 1-1-scoringen i treningskampen mot Barcelona. Foto: Ashley Landis/ AP/ NTB.

Arsenal slo Barcelona i målfest

Det ble servert hele åtte scoringer da fjorårets Premier League-toer Arsenal vant 5-3 mot regjerende La Liga-mester Barcelona i Inglewood i California.

Av NTB | 27.07.2023 07:13:05

Sport: Arsenal var ute etter å rette opp inntrykket etter tapet mot Manchester United tidligere denne uken. I treningskampen mot Barcelona havnet London-klubben under to ganger, men Mikel Artetas lag vant til slutt 5-3 etter mål fra Bukayo Saka, Kai Havertz, Leandro Trossard (2) og Fábio Vieira.

Robert Lewandowski ga Barcelona en tidlig ledelse etter at Martin Ødegaard mistet ballen på egen halvdel etter seks minutters spill. På stillingen 1-1 etter 20 minutter fikk Arsenal straffespark, men Saka bommet fra ellevemeteren.

Selv om Arsenal skapte de største sjansene, var det Barcelona som igjen tok ledelsen. Et frispark fra Raphinha skiftet retning i Ødegaard og lurte seg inn bak Aaron Ramsdale i Arsenal-buret. Da var det spilt litt over halvtimen i Los Angeles.

Like før pause utlignet nysigneringen Kai Havertz til 2-2, før en måldobbel fra belgiske Trossard fikset 4-2 til Arsenal etter sidebyttet. Få minutter før fulltid reduserte Ferrán Torres for katalanerne, men en perlescoring fra Fábio Vieira sementerte 5-3 til fjorårets Premier League-toer.