Menu
FOTO: Visitfonna

Skisenter må stenge på grunn av ekstrem snøsmelting

Ekstrem snøsmelting fører til at sommer-skisenteret på Folgefonn må stenge for publikum allerede 16.juli. Snøsmeltingen fører til at det rett og slett ikke er trygt å kjøre ski der lenger.

Av tomas | 11.07.2023 12:05:11

Hardanger: Ekstrem snøsmelting fører til at sommerskisenteret på Folgefonn må stenge for publikum allerede 16.juli. På selskapets Facebook-sider skriver de at beslutningen er tatt av sikkerhetsmessige årsaker. Snøsmeltingen fører til at det rett og slett ikke er trygt å kjøre ski her lenger

– Som kjent har vi vært gjennom en lengre periode med høye temperaturer. Dette har gjort at smeltingen av snø på breen har vært ekstrem i år. I vinter fikk vi under normalen med snø på breen, men denne ble preparert gjennom hele vinteren blant annet ved å lage mange snøsamlere/snøvegger. De var opptil 100 meter lange og 15 meter høye. Hadde vi ikke gjort denne jobben i vinter måtte vi mest sannsynlig stengt enda tidligere., sier daglig leder i Visitfonna AS, Stig Otto Mjelde til Hardanger Folkeblad.

Mjelde understreker at de kommer til å holde åpent for lagene.

– For lagene vil det fortsatt holdes åpent så langt det er forsvarlig, men hvor lenge dette blir er usikkert. Det er fortsatt bra med snø der lagene normalt kjører, opplyser Mjelde til avisen.

Skisenteret på Folgefonn

Flere nyheter: