Menu
Bygge ny miljøvennlig barnehage i Haugesund, 2023. Illustrasjonbilde: Norconsult
Illustrasjon: Norconsult

Bygger ny miljøvennlig barnehage i Haugesund

I høst starter byggearbeidet på den nye barnehagen på St. Olav-tomten i Salhusvegen. Den nye kommunale barnehagen skal stå klar i 2025, og vil bli en miljøvennlig og framtidsrettet barnehage.

Av tomas | 11.07.2023 11:22:59

Haugesund: I løpet av høsten starter byggearbeidet på den nye barnehagen på St. Olav-tomten i Salhusvegen. Den nye kommunale barnehagen skal stå klar i 2025 og vil bli en miljøvennlig og framtidsrettet barnehage.

På grunn av byggearbeidet, flytter St. Olav Barnehage i august driften til midlertidige lokaler i Hemmingstad barnehage (Valhallgata 2) og Lysskar barnehage (Floravegen 73) og vil være her til den nye barnehagen er klar i 2025.

​Moderne barnehage
Det er politisk vedtatt at kommunens to gamle barnehagebygg, St. Olav og Hemmingstad, skal erstattes med en ny sentrumsnær og miljøvennlig barnehage.

– I arbeidet med å planlegge den nye barnehagen er vi stolt over at medvirkningsprosessene og planleggingen har foregått i tett samarbeid med barn, foreldre og ansatte. Den nye barnehagen vil være en forsterket barnehage med universell utforming til alle barn og spesielt til barn med behov for ekstra støtte. Vi har stor forståelse for at det i perioden fremover vil være et stort savn for bydelen å miste barnehagen som en møteplass til lek og rekreasjon. Vi ser derfor frem til ny barnehage står klar og ønsker alle fremtidige søkere velkommen, uttaler barnehagesjef i Haugesund kommune Anne Gry Osnes Bråstein i en pressemelding.

Flere nyheter: