Menu
Torstein Træen gikk i bakken på åpningsetappen av Tour de France. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Træen til legesjekk etter velt på åpningsetappen i Tour de France: – Kan vel stå bedre til

Uno-X-rytter Torstein Træen må undersøkes av lege etter at han ble den første rytteren som måtte i asfalten på åpningsetappen av Tour de France i Bilbao.

Av NTB | 01.07.2023 00:03:05

Sport: Træen gikk i bakken like før 100 kilometer var syklet av den 182 kilometer lange etappen. Etter etappen opplyser Træen at han skal videre i røntgen. I første omgang skal det dreie seg om en forslått albue.

– Det kan vel stå bedre til. Jeg har litt vondt i albuen, så vi skal videre til røntgen for å se hvordan det står til. Det er ikke så ofte jeg får så vondt når jeg velter, sa han til pressekorpset utenfor lagbussen.

– Akkurat der og da tenkte jeg «satan i helvete det gjorde vondt», sa Træen til NTB.

Heradsbygda-gutten haltet etter velten og brukte litt tid på å komme seg videre. Han måtte i tillegg få ny sykkel fra følgebilen.

Etter hvert kom Træen seg tilbake på sykkelsetet, og lagkamerat Anthon Charmig ventet for å kjøre ham opp til feltet igjen. De to Uno-X-rytterne havnet rundt ett minutt på etterskudd som følge av uhellet, men tettet relativt raskt luka. Træen er det fremste sammenlagthåpet til Uno-X i lagets historiske Tour de France-start. Han ble nylig nummer åtte i Tour de Suisse.

Rittet kunne knapt startet verre med velt på første etappe.

(©NTB)

Flere nyheter: