Karina Sævik (midten) sendte Vålerenga i ledelse på straffe. Foto: Geir Olsen / NTB

Sævik-dobbel i slaget om hovedstaden: – Deilig

Vålerenga var fullstendig overlegne da de tok imot Lyn for å gjøre opp om hvem som er best i byen. Vertene vant toppseriekampen 4-0 søndag ettermiddag.

Av NTB | 14.05.2023 17:14:13

Sport: Vålerenga fortsetter dermed på tabelltopp med åtte seire etter ti serierunder. Blåtrøyene har fortsatt til gode å tape en kamp denne sesongen. Rosenborg følger ni poeng bak på 2.-plass. De har riktignok én kamp mindre spilt.

Det skulle likevel ta 51 minutter før vertene tok ledelsen. Karina Sævik gikk i bakken innenfor 16-meteren og fikk tildelt straffe. Målmaskinen gikk sikkert fram til krittmerket og satte inne sitt niende mål for sesongen.

– Vi har øvd ganske mye på straffer, og det var deilig å få satt en i kamp også, sa Sævik til TV 2.

Hun var ikke ferdig der. Seks minutter før full tid satte hun inn sitt andre mål for kvelden da hun fastsatte resultatet til 4-0.

27-åringen gikk dermed opp som toppscorer alene i ligaen. Lyns Anna Aahjem følger to mål bak.

– Det er deilig. Vi får se hva det ender på, sa toppscoreren.

I mellomtiden hadde også Trine Skjelstad Jensen vært uheldig og satt ballen i eget nett på en corner, i tillegg til at Sævik spilte opp Felicia Rogic, som banket inn vertenes tredje mål med et langskudd opp i nettaket.

Erkerival LSK Kvinner gikk også seirende ut da de tok imot Åsane. Gjestene tok riktignok ledelsen etter bare 16 minutters spill, men etter en fantastisk snuoperasjon sikret Mimmi Löfwenius Veum (to mål) og Amanda Johnsson Haahr 3-1-seier.

I Bergen spilte Arna-Bjørnar og Røa 1-1 etter at Linnea Sælen utlignet i det 90. spilleminutt for vertene.