Menu
Det løsnet for Norge etter pause og tok til slutt en klar seier over Nederland i Golden League. Her er det norsk jubel etter kampslutt. Foto: Patrick Post / NTB

Norge kjørte over Nederland – vant med elleve mål i Golden League

De norske håndballkvinnene storspilte og banket Nederland 33-22 i Golden League-turneringen i Eindhoven. Klasseforskjellen kom fram etter hvilen.

Av NTB | 04.03.2023 21:25:32

Sport: Norge ledet 15-13 til pause, men utover i andre omgang ble vertsnasjonen løpt og skutt i senk. Til slutt ble seiersmarginen på elleve mål.

– Jeg synes det var en gøy kamp. Det var jevnt i første omgang, men vi jobbet som noen helter i forsvar. Så løsnet det egentlig enda mer. De turte ikke lenger å gjøre så veldig mye i angrep, sa keeperveteran Katrine Lunde til TV 2 etter kampen.

Den første halvtimen sto begge lag for giftig angrepsspill og gjorde det vanskelig for målvaktene. Etter hvilen var det jevne kampbildet borte, og Norge koblet et godt grep.

– Hadde vi spilt som dette på torsdag, kunne den kampen fort ha vippet i vår favør. Det må skapes, og det må gjøres av dem som står der ute, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

En del av suksessformelen i andre omgang var at Lunde stengte buret og nektet Nederland mål gang på gang.

– Jeg var litt smånervøs fra start av, men jeg synes vi jobbet så bra at jeg følte meg trygg. Da prøvde jeg egentlig bare å fokusere på meg selv, sa målvakten etterpå.

Seieren kom få dager etter at Norge tapte knepent 27-28 for Danmark. Golden League-turneringen avsluttes søndag, der det norske laget skal møte Tsjekkia.

(©NTB)

Flere nyheter: