Menu
Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber, Jens Luråps Oftebro og Jørgen Graabak skal i aksjon i Planica lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Gullkvartetten får ny VM-sjanse i kombinert – Riiber leverte nytt panghopp på trening

Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak, Jens Lurås Oftebro og Espen Andersen blir den norske kvartetten som skal jakte på kombinertmedaljer i Planica-VM lørdag.

Av NTB | 03.03.2023 17:45:37

Sport: Dermed får gullvinnerne fra onsdagens lagkonkurranse fornyet tillit foran den avsluttende VM-konkurransen lørdag. Der skal det hoppes i storbakken og gås 10 kilometer langrenn.

Østerrikske Johannes Lamparter er regjerende mester på øvelsen. Han tok gullet foran Jarl Magnus Riiber i Oberstdorf-VM for to år siden.

Norge har gjort rent bord i Planica så langt. Riiber vant det første individuelle rennet, og deretter ble det seier også i blandet lagkonkurranse samt lagkonkurransen for menn med hopping i storbakken.

Da kombinertløperne gjennomførte den siste treningen i storbakken fredag, fortsatte gullfavoritten i det samme sporet. Han landet på formidable 135,5 i sitt første hopp og sto like godt over de to neste omgangene.

Riiber har vist enorm form i hoppbakken den siste uken. Det fikk lagkamerat Jørgen Graabak til å ta i bruk store ord.

– Per dags dato tror jeg bare det er (Halvor Egner) Granerud som slår ham, sa han til NTB for et par dager siden.

Jens Lurås Oftebro nøyde seg med to hopp på fredagens trening. 121 meter i det første ble etterfulgt av 132,5 i det andre.

For Jørgen Graabak ble fasiten 121,5, 124 og 121 i de tre hoppene han gjorde. Espen Andersen landet på 124,5 i de to første treningsomgangene, mens det ble 128 meter i den siste. Da var han lengst av samtlige.

Fredagens laguttak betyr at Simen Tiller og Andreas Skoglund reiser hjem fra Planica-VM uten å ha vært i aksjon i konkurranse.

Også lørdag må Riiber finne seg i å være favoritt til å ta gull nummer fire. Til tross for en trøblete VM-oppladning med sykdom har 25-åringen vært i praktslag i Slovenia.

Riiber kan ta karrierens åttende VM-gull lørdag. Ingen i kombinerthistorien har flere.

(©NTB)

Flere nyheter: