Menu
Equinor har inngått avtale om å kjøpe britiske Suncor Energy. Prislappen er i underkant av ni milliarder kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Equinor kjøper britisk selskap for 9 milliarder kroner

Equinor har inngått avtale om å kjøpe selskapet Suncor Energy for 850 millioner dollar. Det tilsvarer rundt ni milliarder kroner.

Av NTB | 03.03.2023 07:35:35

Økonomi og næringsliv: Kjøpet fører blant annet til at Equinor får en andel i oljefeltet Buzzard (29,89 prosent), større andel i den Equinor-opererte Rosebank-utbyggingen (40 prosent) samt Suncor-ansatte basert i Storbritannia som arbeider med disse feltene, skriver Equinor i en pressemelding fredag.

– Denne transaksjonen er i tråd med Equinors strategi om å optimalisere vår olje- og gassportefølje og styrke vår posisjon i internasjonale kjerneområder, sier Philippe Mathieu, Equinors konserndirektør for internasjonal leting og produksjon.

Equinor opplyser at transaksjonen vil øke Equinors egenproduksjonen med om lag 15.000 fat olje per dag i 2023 og skape synergieffekter med selskapets eksisterende virksomhet.

Equinor skriver i meldingen at de ser på muligheter for ytterligere milliardinvesteringer i viktig energiinfrastruktur i Storbritannia, blant annet innen havvind, karbonfangst og -lagring, hydrogen, elektrisitet, og olje og gass.

(©NTB)

Flere nyheter: