Norge tapte for Danmark i Golden League. Foto: Patrick Post / NTB

Norge tapte for Danmark i reprisen av EM-finalen

Det ble tap for de norske håndballkvinnene i første kamp i landslagsturneringen Golden League i Eindhoven. Danmark vant 28-27 og revansjerte finaletapet i EM.

Av NTB | 02.03.2023 19:05:44

Sport: I likhet med i EM-finalen lå Norge under i store deler av kampen mot Danmark, men denne gangen greide de ikke å snu det til seier.

– Det er små marginer. Vi bommer på veldig mange skudd. Sandra Toft står en veldig god kamp, og jeg føler det ble ganske avgjørende i dag. Så er det ingen tvil om at vi særlig i starten av kampen må tette mer bakover, sa Stine Bredal Oftedal til TV 2 etter kampen.

Også Maren Aardahl mener det norske laget bommet for mye til å ta seieren.

– Når vi bommer så mye som det vi gjør, så blir det vanskelig, sa Aardahl til TV 2.

Like etter hvilen var danskene tilbake i femmålsledelse, en ledelse Thorir Hergeirssons utvalgte måtte jobbe hardt for å innhente. Norge hadde muligheten til å ta føringen i kampen mot slutten av oppgjøret, men til slutt kunne danskene innkassere seieren.

Kampen gikk i sesongens tredje Golden League-turnering. Norge gikk til topps i den første, mens Nederland vant turneringen like før EM.

Det sto likt ved halvspilt første omgang, men gjennom effektivt angrepsspill og godt keeperspill av Sandra Toft, scoret danskene deretter fem mål på rad og fikk overtaket i kampen. En god avslutning på omgangen fra det norske laget begrenset imidlertid den danske ledelsen til to mål da lagene gikk i garderoben.

Norge spiller to kamper til i turneringen i Eindhoven. Lørdag møter de Nederland, søndag blir det kamp mot Tsjekkia.