Menu

Politiet fjernet Fosen-aksjonister fra Fiskeridepartementet

Politiet har fjernet åtte Fosen-aksjonister fra Nærings- og fiskeridepartementet. Politiet har fått anmodning om å fjerne aktivister ved andre departementer.

Av NTB | 01.03.2023 09:25:29

Vær: Fosen-aktivister har onsdag satt seg utenfor inngangspartiet til Finansdepartementet, Olje- og energidepartementet, Klima- og miljødepartementet og Næringsdepartementet.

Ved 9.15-tiden fjernet politiet åtte aksjonister fra en av tre blokkerte innganger på utsiden av Nærings- og fiskeridepartementet. Politiet har fått anmodning fra DSS om å fjerne demonstrantene utenfor flere av departementene, blant dem Fiskeridepartementet.

– Vi fikk en begjæring fra departementet om å sørge for at ansatte fikk tilgang til bygget, sier innsatsleder Erik Hestvik i politiet til NTB.

Dermed åpnet politiet en av tre blokkerte innganger. Ifølge innsatslederen skjedde det uten stor dramatikk.

– Vi møtte passiv motstand, men har hatt god dialog med dem som har blitt fjernet. Så langt har de forholdt seg til det pålegget som ble gitt.

I alt åtte personer ble fjernet.

– Det er ikke planer om å fjerne flere per nå. Det er fult mulig å fortsette en markering og la ytringsfriheten gå sin gang så lenge det ikke hindrer arbeidet i departementet, sier Hestvik.

Politiet har fått anmodning fra DSS om å fjerne demonstrantene utenfor flere av departementene, blant dem Finansdepartementet.

Flere nyheter: