Jessie Diggins vant 10-kilometeren i VM. Etterpå var hun svært emosjonell. Foto: Terje Pedersen / NTB

Diggins tok historisk VM-gull – ingen norske på pallen

Jessie Diggins knallet til på 10-kilometeren og gikk inn til USAs første individuelle VM-gull i langrenn. Best av de norske ble Anne Kjersti Kalvå på 4.-plass.

Av NTB | 28.02.2023 13:35:40

Sport: Diggins tok en klar seier i Planica. Hun noterte en tid som var hele 14 sekunder bedre enn sølvjenta Frida Karlsson. Det var svenskene som var de største gullfavorittene i tirsdagens konkurranse, men en amerikansk stjerne ville det annerledes.

Hun var rørt i målområdet og fikk mange gratulasjoner.

Diggins tok USAs første individuelle langrennsgull i et verdensmesterskap noensinne. Dermed ble den svenske rekken på kvinnesiden brutt. Inntil tirsdag hadde «Söta bror» vunnet alle gull hittil i Planica-VM.

Ebba Andersson sikret likevel dobbelt svensk på pallen med et bronseløp.

Anne Kjersti Kalvå og Ingvild Flugstad Østberg var lenge godt plasser i kampen om medalje, men de norske kvinnene fikk det tøft mot slutten og tapte en del mot tettrioen. Kalvå endte 35,1 sekunder bak Diggins, mens Østberg fulgte på femteplass, 46,6 sekunder bak.

Tiril Udnes Weng ble nummer tolv, mens Silje Theodorsen endte et stykke bak.