Anne Kjersti Kalvå endte rett utenfor pallen på 10-kilometeren i Planica. Foto: Terje Pedersen / NTB

Anne Kjersti Kalvå firer på 10-kilometeren – amerikanske Jessie Diggins tok historisk VM-gull

Anne Kjersti Kalvå snuset på medalje, men endte til slutt som nummer fire på 10-kilometeren i Planica. Jessie Diggins sikret USAs første individuelle VM-gull.

Av NTB | 28.02.2023 13:25:45

Sport: Amerikaneren tok en klar seier. Hun noterte en tid som var hele 14 sekunder bedre enn sølvjenta Frida Karlsson. Det var svenskene som var de største gullfavorittene i tirsdagens konkurranse, men en amerikansk stjerne ville det annerledes.

Diggins tok USAs første individuelle langrennsgull i et verdensmesterskap gjennom tidene. Dermed ble den svenske rekken brutt. «Söta bror» hadde vunnet alle tre renn før tirsdagens konkurranse.

Ebba Andersson sikret likevel dobbelt svensk på pallen med et bronseløp.

Anne Kjersti Kalvå og Ingvild Flugstad Østberg var lenge godt plasser i kampen om medalje, men de norske kvinnene fikk det tøft mot slutten og tapte en del mot tettrioen.

Østberg ble nummer fem, mens Tiril Udnes Weng og Silje Theodorsen endte et stykke bak.