Menu
Johannes Høsflot Klæbo i aksjon under lagsprinten i ski-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB

Norsk VM-gull på lagsprinten – Golberg og Klæbo forsvarte favorittrollen

Johannes Høsflot Klæbo (26) og Pål Golberg (32) sprintet Norge inn til nytt VM-gull i langrenn. De norske gutta har vunnet alle tre renn hittil i mesterskapet.

Av NTB | 26.02.2023 14:25:34

Sport: Golberg trykket til på sin siste etappe og skaffet seg et lite forsprang inne på stadion. Klæbo gikk ut i tet med noen meters ledelse, og han hadde fin kontroll inn mot mål. Den norske duoen jublet vilt i målområdet.

Sverige falt ut av gullkampen inn mot siste veksling. Calle Halfvarsson hadde ikke krefter til å henge med Norge, Frankrike og Italia.

Italienerne tok sølvet foran Frankrike.

Lagsprinten endte med Klæbos åttende VM-tittel. Han har bare Petter Northug (13) og Bjørn Dæhlie (9) foran seg på medaljestatistikken for menn.

Klæbo ble nummer to på tremila med skibytte fredag.

For ti år siden var Golberg VM-favoritt sammen med Northug i lagsprinten. Da endte det med full sprekk for debutanten.

– Beina ville ikke framover. Fra motbakken og inn var det som en krig for å komme seg i mål, sa Golberg noen timer etter at Norge ble slått ut i semifinalen i 2013.

Klæbo tok sitt tredje strake VM-gull i lagsprint. I 2019 var Emil Iversen med Klæbo, mens Erik Valnes kom inn på laget for to år siden.

Klæbo (gull) og Golberg (sølv) var best også i den individuelle sprinten i årets VM. Simen Hegstad Krüger vant tremila med skibytte tidligere i mesterskapet.

Neste langrennskonkurranse for menn går onsdag. Da skal løperne gjennom 15 kilometer fri teknikk med intervallstart.

(©NTB)

Flere nyheter: