Vebjørn Sørum ble nummer to på sprinten i IBU-cupen skiskyting i Canada. Foto: Geir Olsen / NTB

To norske menn på pallen i IBU-cupen

Vebjørn Sørum og Johan-Olav Botn ble nummer to og tre på mennenes sprint i IBU-cupen skiskyting i Canmore lørdag. Norge hadde fire løpere blant de seks beste.

Av NTB | 26.02.2023 00:35:30

Sport: Philipp Horn fra Tyskland var den eneste av 58 deltakere som skjøt fullt hus, og det hjalp ham til seier 15,2 sekunder foran Sørum og 52,0 foran Botn. Sørum måtte gå en strafferunde, Botn to.

Martin Uldal ble nummer fem og Aleksander Fjeld Andersen nummer seks. De bommet henholdsvis tre og to ganger.

Rennet ble dominert av norske og tyske løpere, som til sammen la beslag på de sju første plassene.

Tidligere lørdag vant Maren Kirkeeide kvinnenes sprint. Jenny Enodd ble nummer fire, Marthe Kråkstad Johansen seks, Emilie Kalkenberg sju og Karoline Erdal ti.

Dessverre for de norske er det ingen jaktstart under IBU-cuprennene denne uka. Søndag er det supersprint i Canmore, tirsdag fellesstart.