Menu
Gabriel Martinelli scorer Arsenals vinnermål mot Leicester. Foto: Jon Super, AP / NTB

Martinelli ordnet Arsenal-seier – Ødegaard lånte bort kapteinsbindet til Zintsjenko

Arsenal økte forspranget til Manchester City på tabelltopp i Premier League med 1-0-seier borte over Leicester City. Gabriel Martinelli sto for målet.

Av NTB | 25.02.2023 20:05:33

Sport: Martin Ødegaard fikk mye skryt fordi han lånte bort kapteinsbindet til ukrainske Oleksander Zintsjenko for å markere at det fredag var ett år siden Russlands invasjon.

– Oleksander, familien og menneskene i landet hans har slitt. Det var en veldig fin gest fra klubben og spillerne, spesielt fra Martin, på en så spesiell dag, sa manager Mikel Arteta.

Ligalederen dominerte bortekampen, men slet med å finne veien til mål.

Midtveis i den første omgangen så Leandro Trossard ut til å ha funnet ut av det. Leicester-keeper Danny Ward gjorde en dårlig utboksing på et hjørnespark. Via Granit Xhaka havnet ballen hos Trossard, som skjøt i krysset. VAR fant imidlertid at Ben White hadde holdt Ward i armen, og målet ble annullert.

I slutten av den første omgangen ropte Arsenal på straffespark da Bukayo Saka ble felt, men spillet ble vinket videre.

Senere spilte Martinelli fram Saka til en scoring, men den ble annullert for en hårfin offside.

Leicester kom sterkere mot slutten, men Arsenals seier var fortjent.

– Slik vi dominerte banespillet, og med så mange situasjoner i siste tredel burde vi ha skapt flere sjanser og scoret flere mål, sa Arteta.

– Ettersom vi ikke greide det, måtte vi stå opp defensivt, og de fikk bare en eneste avslutning. Defensivt var vi strålende.

Før kampen bekreftet Leicester-manager Brendan Rodgers at den engelske playmakeren var ute grunnet sykdom og avfeide skaderyktene.

Maddison er så langt denne sesongen Leicester Citys toppscorer og mest målgivende spiller. Han står med 14 målpoeng denne sesongen. Det er kun Erling Braut Haaland som har flere.

Snaue minuttet etter hvilen sendte Gabriel Martinelli gjestene i ledelsen. I et raskt kontringsangrep serverte Trossard en målgivende som brasilianeren sikkert plasserte i det motsatte hjørnet. Det var dempet jubel etter scoringen, for den unge brasilianeren ble liggende på gresset mens han vred seg i smerte. Det var heldigvis ingen alvorlig skade, og han kunne fortsette kampen.

Leicester måtte greie seg seg uten sin store stjerne James Maddison. Engelskmannen var savnet.

(©NTB)

Flere nyheter: