Menu
Jarl Magnus Riiber leder etter hoppdelen i Planica. Foto: Heiko Junge / NTB

Norsk gullfavoritt i VM: Riiber leder etter hoppdelen

Kombinertstjernen Jarl Magnus Riiber fikk full klaff i hoppbakken og er i drømmeposisjon til å forsvare VM-gullet i normalbakkerennet i Planica.

Av NTB | 25.02.2023 11:25:34

Sport: Riiber skal ut og jakte sitt femte VM-gull klokken 15.30. Fra før står han med to individuelle- og to laggull.

– Det er et bra hopp. Det var utrolig krevende å sveve i denne bakken når det er så mye sidevind. Jeg slet fryktelig inn i landingen, sa Riiber og fortsatte:

– Jeg er veldig fornøyd med utgangspunktet. Jeg kunne ikke bedt om noe bedre, så jeg må bare være fornøyd med det.

Nordmannen landet på 103,5 meter og går ut i delt ledelse med japanske Ryota Yamamoto. Tyske Julian Schmid ligger som nummer tre og går ut 25 sekunder etter duoen i tet.

Oslo-gutten har hatt en brokete oppladning til VM, hvor han har slitt med sykdom. Det er flere måneder siden 25-åringen fra Oslo har vært helt frisk.

Lenge slet han med en parasitt i magen. I Seefeld i slutten av januar konkurrerte han mens han var forkjølet.

– Jeg er litt skuffet. Jeg hadde en bra treningsdag på torsdag, men fikk ikke helt ut det jeg kunne i dag. Jeg hadde kanskje litt mer nerver enn jeg trodde. Fordelen med kombinert er at vi skal gå et langrenn, hvor jeg kan gå meg litt opp, sa Oftebro til NRK.

Espen Andersen følger på plassen bak, men var langt fra fornøyd med egen innsats.

– Det er fryktelig dårlig, men jeg hadde mulighetene. Jeg ble litt skeiv på vei ut og datt litt ned. Det er surt, siden jeg hadde kjempefine forhold. Jeg får bare klemme til i langrennet og gjøre det beste ut av det, sa Andersen til NRK.

– Jeg gjorde de oppgavene jeg hadde tenkt å gjøre, og det må jeg være fornøyd med. Det var et bra hopp, men det var nok en halvmeter for kort, sa Graabak.

Kombinertsjef Ivar Stuan var rasende etter at Tiller ble diskvalifisert.

– Jeg føler de er etter dem hele tiden, men det sier vel FIS (Det internasjonale skiforbundet) at de ikke er. Jeg synes det kontrollsystemet er noe herk. Jeg synes det er helt unødvendig å lage et sånt surr, sa Stuan.

Oftebro ligger som nest best av nordmennene på 12.-plass, 1.21 minutter bak lagkameraten.

Jørgen Graabak ligger som nummer 20 og har 1.42 opp til Riiber, mens Simen Tiller hoppet 98 meter i mesterskapsdebuten, men han ble diskvalifisert i dresskontrollen og er dermed ute før langrennet.

(©NTB)

Flere nyheter: