Menu
Pep Guardiola (t. h) tar Erling Braut Haaland i forsvar. Foto: Dave Thompson / AP

Guardiola tar på seg skylden for Haaland-kritikken: – Vi må se etter ham mer

Erling Braut Haalands rolle i Manchester City har vært heftig diskutert den siste tiden. Manager Pep Guardiola innrømmer at laget kan bruke nordmannen mer.

Av NTB | 24.02.2023 16:25:32

Sport: Haaland fikk en forrykende start på Manchester City-kapittelet sitt og står med 32 mål på 32 kamper for blåtrøyene.

City har derimot blitt kritisert for å ha blitt mer forutsigbare etter signeringen av Haaland i fjor sommer. Den siste tiden har også jærbuen slitt mer på siste tredel.

– Det er vår skyld, fastslår Guardiola på en pressekonferanse fredag.

– Selvfølgelig avhenger det av oss. Vi må se etter ham litt mer. Å spille spiss er den vanskeligste posisjonen. En mann mot to forsvarere rundt seg, og med Erling er det enda flere. Det er forståelig om han er frustrert. Jeg er også frustrert, la Guardiola til.

22-åringen hadde bare sju ballberøringer i førsteomgangen mot Leipzig i mesterligaoppgjøret denne onsdagen. Den første ballberøringen i 16-meteren til Leipzig kom etter 68 minutter.

– Det spiller ikke noe rolle hva folk sier. De spilte sånn de skal gjøre det. Vi kan se mot Erling litt mer selvfølgelig, men det kommer til å skje, fortsatte manageren.

(©NTB)

Flere nyheter: