Menu
Ordførerkandidat Dag Inge Århus fikk en reaksjon og måtte hentes i ambulanse på jobb. Bråket i Karmøy Høyre kan nå også føre til at partiet ikke får stille liste til valget i høst. FOTO: Sdir.

Karmøy Høyre må søke om utsettelse

Etter alt bråket i Karmøy Høyre, er det uklart om partiet får stille med kandidater ved høstens kommunevalg. Nå må fylkesorganisasjon kalle inn til ekstraordinært nominasjonsmøte.

Av Egil M Solberg | 23.02.2023 19:32:58

Politikk: Karmøy Høyre er satt under administrasjon av fylkespartiet etter bråket den siste tiden.

Torsdag kveld var fylkesstyret i partiet samlet for å diskutere om styret i Karmøy skal kastes.

– Situasjonen er svært alvorlig, sier fylkesleder i Rogaland Høyre, Ane Mari Braut Nese til Haugesunds avis.

Hun forteller til avisa at styret i Karmøy Høyre har brutt tidsfristen for å gjennomføre nytt nominasjonsmøte, til tross for flere advarsler.

– Akkurat nå er det ikke mulig for Karmøy Høyre å stille en lovlig valgt liste fra Høyre. Vi til søke Høyre sentralt om vi kan få lov til å bryte de strenge retningslinjene for valg. Hvis vi får lov til dette kan vi holde et nytt møte. Hvis ikke blir det ikke levert noe liste fra Karmøy Høyre, sier hun til avisa.

Det har vært dype og alvorlige konflikter i Karmøy gjennom lang tid.

– I samråd med Høyres Hovedorganisasjon vil vi be om at fylkesstyret innkaller til et ekstraordinært årsmøte, står det i sakspapirene til møtet torsdag kveld.

Truer med å trekke seg

Etter at Dag Inge Aarhus trakk seg som ordførerkandidat for Høyre, er det uklart hvem som blir foreslått til å overta plassen.

Nå gjør Aarhus det klart at han ikke representerer partiet videre, dersom uroen fortsetter i Karmøy Høyre.

– Forrige uke ble jeg akutt dårlig på jobb, noe som endte med at det ble tilkalt ambulanse og jeg ble kjørt til legevakt og deretter sykehus. Etter dette er det behov for ytterligere utredning knyttet til hjerte/kar-symptomer, opplyser Aarhus selv til Haugesunds avis.

Nå må han ta det med ro fremover.

Det var i starten av september i fjor at han ble valgt som ordførerkandidat.

Flere nyheter: