Menu
Per Inge Jacobsen fikk se sitt U23-landslag slå Portugal borte i årets første kamp. Foto: Terje Pedersen / NTB

God start for Jacobsens U23-landslag – slo Portugal borte

Per Inge Jacobsen fikk en god start som sjef for Norges U23-landslag i fotball for kvinner. Andrea Norheim avgjorde på overtid da Portugal ble slått 2-1 borte.

Av NTB | 21.02.2023 18:55:46

Sport: Norheim, som til daglig spiller for danske Køge, ble byttet inn i det 87. minutt. Hun fikk ballen i mål to ganger på overtid. Den første ble annullert, men den siste ga Norge seieren.

– Det var godt å få den scoringen, som var det absolutt siste som skjedde i kampen, sa Jacobsen til fotball.no.

Med seg til Portugal hadde han både spillere som har vært innom A-landslaget og noen som fikk sin U23-debut. En av de sistnevnte, Nora Håheim fra AaFK Fortuna, scoret Norges første mål.

– Vi så igjen mye av det vi har trent på, særlig i starten da vi var flinke til å spille av presset. Utover i første omgang mistet vi litt taket på det, og avstandene ble litt store, sa Jacobsen.

Han gjorde en formasjonsjustering i pausen og så laget styre kampen.

– Hun dro av en spiller på fem meter og satte ballen kontant i mål, sa treneren.

Portugal utlignet, men det var Norge som presset for et seiersmål. Norheim jublet for vinnermål i første tilleggsminutt, men dommeren annullerte. Tre minutter senere scoret danmarksproffen igjen, etter en dødball, og da ble det godkjent.

Han har fått med seg de tidligere landslagsprofilene Ronny Johnsen og Ingrid Hjelmseth i trenerteamet.

Laget samles igjen i april, da for å møte Belgia og Italia.

Håheim scoret ledermålet etter forarbeid av Camilla Linberg og Marthine Østenstad.

– Jeg er veldig imponert av jentene, både i dag og på resten av samlingen. Jeg hadde ventet at vi måtte bytte mer underveis, men det var fortsatt mye energi da vi passerte 70-80 minutter. Jeg er veldig fornøyd både med de som startet og de som kom inn, sa Jacobsen.

(©NTB)

Flere nyheter: