Menu
Kinas toppdiplomat Wang Yi besøkte tirsdag Moskva. Tidligere i uka deltok han under sikkerhetskonferansen i München (bildet). Foto: AP / NTB

Kinas toppdiplomat på besøk i Moskva

Kinas toppdiplomat Wang Yi er i Moskva, der han tirsdag møtte lederen for Russlands mektige sikkerhetsråd, Nikolaj Patrusjev. Han manet til samhold mot Vesten.

Av NTB | 21.02.2023 16:45:35

Politikk: Patrusjev regnes som en nær alliert av president Vladimir Putin og understreket under samtalen med Wang at Russland og Kina må stå sammen.

– Sett i lys av den kampanjen Vesten nå fører mot Russland og Kina, er ytterligere styrking av det russisk-kinesiske samarbeidet særlig viktig, sa Patrusjev, ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.

– Jeg vil få understreke vår støtte til Beijing i spørsmålet om Taiwan, Xinjiang, Tibet og Hongkong, la han til.

Få dager før russiske styrker invaderte Ukraina for ett år siden, undertegnet presidentene Vladimir Putin og Xi Jinping en avtale om «grenseløst» partnerskap i Beijing.

Kina har ikke fordømt invasjonen, men har gitt uttrykk for bekymring og gjentatte ganger tatt til orde for forhandlinger.

Wang skulle tirsdag kveld også møte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Wang er Kinas tidligere utenriksminister og leder nå utenriksavdelingen til kommunistpartiets politbyrå.

Ifølge Wall Street Journal planlegger også Xi et besøk i Moskva i løpet av de kommende månedene, men dato er ikke kjent.

(©NTB)

Flere nyheter: