Menu
Illustrasjonsbilde av norske landslagsroere. Fra v.: Erik Solbakken, Martin Helseth, Erling Øyasæter og Jonas Juel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Norges Roforbund reduserer staben: – Svært beklagelig

Norges Roforbund ser seg nødt til å kutte inntil to stillinger grunnet en kombinasjon av økte priser i samfunnet og redusert offentlig støtte.

Av NTB | 21.02.2023 16:25:41

Sport: Det skriver forbundet i en pressemelding.

– På tross av en betydelig økning av de kommersielle inntektene går ikke regnestykket opp, og styret har derfor vedtatt en helt nødvendig nedbemanning i forbundet, sier generalsekretær Kjell Ove Alvestad.

Forut for de nye grepene har forbundet en landslagsgruppe bestående av 21 roere, et rekruttlandslag med ni utøvere, et trenerapparat bestående av fire årsverk, mens administrasjonen inklusive sportslig leder består av tre årsverk.

Forbundet skriver at de ikke har noen umiddelbare planer om å gå ned på antall utøvere.

– Dette er svært beklagelig både for dem det gjelder og for rosporten som sådan, men som organisasjon har vi ikke noe valg. Vi har derfor satt i gang en prosess som blant annet vil innebære en reduksjon i staben og trenerapparatet på inntil to stillinger. De første orienteringsmøtene har funnet sted, sier Alvestad.

Generalsekretæren forteller at de hadde en trang økonomisk hverdag allerede før prisoppgangen i samfunnet.

(©NTB)

Flere nyheter: