Menu
Atle Lie McGrath fikk VM og resten av sesongen spolert av en ny kneskade. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Alpinist Atle Lie McGrath mister resten av sesongen med skade

Atle Lie McGrath (22) har vært gjennom en operasjon og går glipp av resten av sesongen etter kneskaden han pådro seg i alpin-VM i Frankrike.

Av NTB | 21.02.2023 10:55:43

Medisin og helse: Det ble opplyst da han møtte pressen i Norges Skiforbunds lokaler på Ullevaal i Oslo tirsdag. Der var også Olympiatoppens lege Marc Strauss som opererte korsbåndet til McGrath fredag.

– Det å få beskjeden om at det kunne vært noe mer, var ganske tungt. Vi bestemte oss for å fikse dette så fort som mulig, sa McGrath på pressetreffet.

Rehabiliteringsperioden regnes å være på mellom ni og tolv måneder.

– Heldigvis hadde jeg gjort meg mentalt klar for det. Det blir en lang prosess tilbake, men jeg er veldig glad for at jeg har gjort en lignende prosess før selv om dette kan bli mer tidkrevende og kanskje vanskeligere, fortsatte 22-åringen.

– Jeg tviler ikke på at jeg får til, men det spørs hvor tålmodig jeg klarer å være.

Det var i super-G-rennet i Courchevel for tolv dager siden at McGrath fikk en strekkskade i venstre kne. Før det ble han nummer fem i superkombinasjonen. Storslalåm og slalåm røk derfor for 22-åringen, som gjorde sin debut i VM.

Egentlig skulle den vært unnagjort i 2021, men et ødelagt sideleddbånd i venstrekneet holdt McGrath ute i mange måneder for to år siden også.

McGrath går først glipp av helgens slalåm- og storslalåmrenn i Palisades Tahoe i USA. I mars er det storslalåm på programmet i Kranjska Gora i Slovenia før sesongen avsluttes i Soldeu i Andorra.

(©NTB)

Flere nyheter: