Morten Thorsby i duell med Ajax-spillere Kenneth Taylor i tirsdagens kamp i conferenceligaen. Thorsby scoret etter en duell med Taylor, men VAR annullerte for hands. Dermed måtte Union Berlin nøye seg med 0-0. Foto: Peter Dejong, AP / NTB

Thorsby ble nektet vinnermål av VAR

Morten Thorsby trodde han hadde gitt Union Berlin 1-0-seier over Ajax på bortebane, men scoringen hans i det 65. minutt ble VAR-annullert for hands.

Av NTB | 16.02.2023 22:15:42

Sport: Jerome Roussillon la inn fra venstre, og hardt presset av to Ajax-spillere dempet Thorsby ballen på brystet og banket den i nettet.

Så viste det seg at ballen så vidt hadde vært borti armen hans. Kenneth Taylor dro ham litt i armen mens han dempet ballen, og høyre overarm var så vidt borti ballen. Thorsby prøvde forgjeves å overbevise dommeren om at det var skulderen og ikke armen, men målet ble annullert.

Det var en av to store sjanser for Thorsby.

– Vi fikk et godt resultat, men vi kunne ha fått et bedre et. Jeg hadde to store sjanser, og den første går normalt i mål. Med litt hell kunne vi ha vunnet, men vi er glade for 0-0 også, sa Thorsby i et intervju vist på Viaplay.

Den tyske klubben har uansett et godt utgangspunkt foran returkampen hjemme i Berlin neste uke, og har alle sjanser til å ta seg til åttedelsfinale i europaligaen. Union slapp ikke Ajax til en ordentlig målsjanse torsdag.

– Supporterne vår er alltid fantastiske. De synger alltid høyere enn de andre, sa Thorsby.

I det 57. minutt fant høyrekant Josip Juranovic ham med et innlegg, og han fikk nikke helt upresset. Han fikk ikke god nok retning på den, og keeper Geronimo Rulli reddet.

Det var ikke bare Union-spillerne som imponerte. Lagets supportere overdøvet Ajax-fansen på Johan Cruyff Arena, det gjør ikke hvem som helst.