Karim Adeyemi sendte Dortmund i ledelsen med en soloscoring fra egen banehalvdel. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Adeyemi-magi da Dortmund tok første stikk mot Chelsea

Karim Adeyemi vartet opp med en strålende soloscoring for Dortmund i møte med Chelsea i åttedelsfinalen av mesterligaen. Tyskerne vant til slutt 1-0.

Av NTB | 15.02.2023 23:05:36

Sport: Dermed har Dortmund et brukbart utgangspunkt før returoppgjøret mot Chelsea i London.

Litt over kvarteret etter hvilen sendte Adeyemi hjemmepublikumet til himmels. Chelseas hjørnespark ble klarert ut av 16-meteren. Det tyske stjerneskuddet satte turboen i gang fra egen halvdel.

I løpsduell mot Chelseas nyervervelse Enzo Fernández måtte sistnevnte se seg slått. Adeyemi rundet deretter Kepa Arrizabalaga og satte ballen i åpent mål.

Chelsea sliter tungt for tiden, men onsdag skapte laget mye og var uheldig som gikk målløs av banen.

– Det var en veldig sterk prestasjon, særlig i 2. omgang. Vi skapte mange sjanser, men jeg er skuffet over måten vi slapp inn målet på. Vi dominerte 2. omgang, sa Chelsea-manager Graham Potter til BT Sport.

– Vi er bare halvveis i åttedelsfinalen, og vi skal slå tilbake.

– Det var intenst, en tøff kamp. Vi var gode fram til slutten, men da mistet vi litt initiativ. Vi har mye arbeid foran oss for å ta oss videre, sa han til TV 2.

Den norske landslagsbacken fikk det hett etter en hard takling av Mason Mount som kostet ham gult kort. Flere Chelsea-spillere løp etter ham, men han trakk seg klokelig unna.

Chelsea-kaptein Thiago Silva styrte ballen i mål etter 17 minutter, men benyttet seg av armen. Dermed ble målet annullert, og brasilianeren fikk gult kort.

I 2. omgang var midtstopperkollega Kalidou Koulibaly nær utligning, men en sterk klarering på strek fra Emre Can reddet Dortmund. Gregor Kobel i hjemmemålet gjorde flere gode redninger, og på overtid var han strålende da Enzo Fernández fyrte løs.

– Det var godt å få seieren. Vi trengte litt flaks, og vi hadde en eksepsjonell keeper. Han er i kjempeform, og vi vet at vi kan stole på ham, sa Dortmund-trener Edin Terzic til DAZN.

Returoppgjøret spilles 7. mars på Stamford Bridge.

Julian Ryerson var skuffet da han ikke fikk starte kampen for Borussia Dortmund, men han ble byttet inn for Marius Wolf etter 72 minutter til sin mesterligadebut. Han var med på å hale seieren i land.

I det 38. minutt ble João Felix satt opp av Kai Havertz og avsluttet alene med keeper, men ballen smalt i tverrliggeren og spratt ut.