Menu
Væpnet politi løper inn i Phillips Hall på campus ved Michigan State University. Minst én person er drept i en skyting ved universitetet. Foto: Jakkar Aimery / Detroit News via AP / NTB

Minst én drept i skyting på universitet i Michigan

Minst én person er drept i en skoleskyting ved Michigan State University (MSU) i East Lansing mandag. Minst fem personer er tatt til sykehus.

Av NTB | 14.02.2023 05:15:37

Kriminalitet og rettsvesen: Skytingen begynte like før klokka 20.30 lokal tid, tilsvarende 2.30 norsk tid, skriver BNO News. Nettstedet skriver videre at flere er drept, og viser til lokale tjenestepersoner og vitner.

Nødetater på stedet melder om «flere ofre», skriver Lansing State Journal på Twitter. Det har vært skyting inne i et skolebygg som heter Berkey Hall og på et treningssenter som heter IM East.

MSU-talskvinne Emily Guerrant bekrefter til Detroit News at minst én person er drept i Berkey Hall. MSU har opplyst at flere er tatt til sykehus, uten å si hvor mange. Tilstanden er ukjent.

Klokka 21.16 tvitret politiet at en mistenkt gjerningsperson har flyktet til fots. Politiet beskriver ham som en kort mann med maske.

– Folk i lokalsamfunnet både på og utenfor campus bør fortsette å søke tilflukt der de er, skriver politiet på universitet.

East Lansing er en collegeby øst for delstatshovedstaden Lansing. Michigan State University (MSU) er et offentlig universitet med rundt 50.000 studenter.

Michigans guvernør Gretchen Whitmer sier hun blir orientert om hendelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: