Menu
Emilie Hovden er klar for Györ. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norsk kantspiller klar for ungarsk stjernelag: – Den beste klubben i verden

Den norske håndballprofilen Emilie Hovden forlater danske Viborg til fordel for å bli lagvenninne med Stine Bredal Oftedal i den ungarske storklubben Györ.

Av NTB | 13.02.2023 16:35:27

Sport: Den ungarske klubben bekrefter signeringen av Hovden på sine nettsider mandag. Bergensavisen har også omtalt overgangen.

Hovden har signert en toårskontrakt, med opsjon på et tredje år, med Györ. Hun bytter klubb etter inneværende sesong.

– Emilie Hovden har tiltrukket seg oppmerksomheten vår med sin opptreden, og vi har fulgt karrieren hennes. Den unge venstrehendte spilleren har vunnet alt med Norge de siste to årene, og i år har hun også prestert overbevisende i den danske ligaen, sier Györs administrerende direktør Péter Endrődi.

Han opplyser videre at den krevende økonomiske situasjonen til Viborg gjorde overgangen mulig å gjennomføre allerede til sommeren.

– Jeg er veldig glad for at forhandlingene ble vellykket, og at Emilie blir med oss ​​fra sommeren. Jeg er sikker på at hun finne seg raskt til rette, sier Endrődi.

– Det er en stor ære å kunne gå til Györ til sommeren. Jeg kjenner selvfølgelig klubben veldig godt, siden det er den beste klubben i verden. Flere av landslagskollegene mine spiller der, og jeg har hørt veldig mye bra fra dem også, sier den tidligere Fana-spilleren.

– Jeg har selvsagt et stort ønske om å vise meg fram, og jeg vil gjerne betale tilbake tilliten jeg har fått med prestasjonene mine, legger hun til.

Hovden er 26 år gammel. Hun var del av Thorir Hergeirssons landslagstropp som vant VM i 2021 og EM i 2022. Hun har også en fortid i Molde og Storhamar.

– Emilie Hovden hadde et ønske om å komme til en større klubb og ikke minst et ønske om å spille om håndballens fineste trofeer, og det kan vi ikke tilby henne på nåværende tidspunkt, sier Viborg-direktør Jens Steffensen.

– Vi har derfor akseptert tilbudet vi har fått, og sender henne videre fra neste sesong, legger han til.

Foruten landslagskaptein Stine Bredal Oftedal, spiller også Kari Brattset Dale, Silje Solberg og Veronica Kristiansen i Györ.

Hovden er glad for klubbskiftet som venter.

I fjor gikk ferden fra norsk håndball til danske Viborg.

(©NTB)

Flere nyheter: