Mats Møller Dæhli kom inn og leverte assist til Nürnbergs utligning på overtid i cupkampen mot Fortuna Düsseldorf. Etter straffedrama er laget klart for kvartfinale. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Dæhli-assist reddet Nürnberg – til kvartfinale etter straffedrama

Mats Møller Dæhlis assist på overtid berget Nürnberg i cupkampen mot Fortuna Düsseldorf. Etter 1-1 gikk laget til kvartfinale på straffespark.

Av NTB | 08.02.2023 21:05:39

Sport: Julian Ryerson er også kvartfinaleklar. Han spilte hele kampen da Borussia Dortmund slo Bochum 2-1 på bortebane med scoringer av Emre Can og Marco Reus.

Dæhli kom inn i det 84. minutt som hjemmelagets femte og siste innbytter. Da sto det 0-1 etter en frustrerende kveld for Nürnberg. Dawid Kownacki ga gjestene ledelsen i det 33. minutt.

I det tredje av de fire tillagte minuttene løp Dæhli opp ballen ute ved sidelinja. Han forserte på venstresiden og slo et fint innlegg. Felix Lohkemper bommet på ballen, men Taylan Duman stoppet den og skjøt via hodet til en forsvarsspiller i lengste kryss.

Dæhli satte fart i Nürnberg, og før dommeren blåste av 2. omgang sto han bak nok en sjanse.

I det 105. minutt skjøt Hendrix et frispark i krysset og ut, og på overtid i 2. ekstraomgang ble Jona Niemic revet ned av Flick da han var alene gjennom. Flick ble sendt av banen med direkte rødt kort.

I straffesparkkonkurransen scoret Nürnberg fem ganger, mens Vindahl reddet ett av de fire straffesparkene gjestene rakk å ta. Det kom fra unggutten Niemic.

Det er Bayern München, Union Berlin, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Eintracht Frankfurt og Freiburg. Stuttgart, som er tredje sist, er også med når kvartfinalene trekkes søndag.

Før avspark i onsdagens kamper var det ett minutts stillhet for jordskjelvofrene i Tyrkia og Syria.

I ekstraomgangene var Fortuna Düsseldorf nærmest. I det 92. minutt vippet innbytter Jorrit Hendrix ballen over keeper Peter Vindahl, men Florian Flick løp den opp og klarerte rett før streken.

Nürnberg, som er tredje sist i 2. Bundesliga, blir eneste lag utenfor 1. Bundesliga i kvartfinalene. Dortmunds seier onsdag betyr at de seks første på tabellen i toppserien henger med videre i cupen.