Salem Al Dawsari gratuleres etter en av sine to straffescoringer i Al-Hilals seier over Flamengo i semifinalen i klubb-VM. Al-Hilal fra Saudi-Arabia er klar for finale. Foto: Mosa'ab Elshamy, AP / NTB

Saudiarabiske Al-Hilal til finale i klubb-VM – slo ut Flamengo etter to straffespark

Al-Hilal fra Saudi-Arabia skal spille finale i klubb-VM fotball. Luciano Vietto og Salem Al Dawsari spilte hovedrollene da brasilianske Flamengo ble slått 3-2.

Av NTB | 07.02.2023 22:15:37

Sport: Al Dawsari, som i november ble matchvinner da Saudi-Arabia slo Argentina i fotball-VMs gruppespill, satte inn to straffespark i første omgang. Begge ble skaffet av argentineren Vietto, som i det 70. minutt scoret det avgjørende målet med en kanonkule i nettaket på pasning fra Al Dawsari.

Copa Libertadores-vinner Flamengo var direkte kvalifisert for semifinalen, mens Asias mesterligavinner Al-Hilal måtte slå ut det marokkanske hjemmelaget Wydad Casablanca i straffesparkkonkurranse for å ta seg til tirsdagens kamp.

Lørdag spiller Al-Hilal, også kjent som Riyadh-klubben som ikke har kjøpt Cristiano Ronaldo, finale mot Real Madrid eller Al Ahly. Den andre semifinalen spilles onsdag.

Europeiske lag har vunnet klubb-VM hvert år siden 2013. Turneringen er aldri vunnet av et lag som verken er europeisk eller søramerikansk.

– Vi klarte ikke å komme tilbake. Dette er et tungt øyeblikk for oss, og vi må være forberedt på kritikk. Det blir en ny utfordring å overvinne, sa Flamengo-spiller Everton Ribeiro.

Moussa Marega hadde så lyst til å ta straffen at han måtte dras unna, og Al Dawsari skjøt den utenfor keepers rekkevidde.

I det 20. minutt utlignet Flamengo-spiss Pedro med et følsomt diagonalskudd. Matheuzinho sto for assist.

Seks minutter på overtid i omgangen gikk Vietto ned i feltet igjen. Spillet gikk videre, men dommeren ble kalt til VAR-monitoren. Der fikk han se at Gerson stemplet argentineren på ankelen, og via høyttaler meddelte dommeren at resultatet ble gult kort og straffespark.

I den andre omgangen forsøkte Flamengo forgjeves å utligne. I det 70. minutt vant Al-Hilal ballen høyt igjen. Marega satte opp Al Dawsari, som spilte over til Vietto. Han knallet ballen over hodet på keeper i nærmeste hjørne.

Pedro reduserte på overtid etter at Gabriel Barbosas skudd endret retning på en forsvarer, men det gjorde bare Vietto til matchvinner.

Tidligere Lyn-spiller Odion Ighalo spilte på topp for Al-Hilal fra start.

Al-Hilal presset høyt fra start i Tangier, og etter to minutter gjenvant laget ballen høyt på banen. Vietto ble spilt gjennom og felt i avslutningsøyeblikket av Matheuzinho.

Siden Gerson hadde gult fra før (det første var for filming), måtte han av banen før Al Dawsari kunne sende keeper og ballen til hvert sitt hjørne, og Al-Hilal i 2-1-ledelse, da klokka passerte 54 minutter.