Menu
NFL-stjernen Tom Brady legger opp. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB

NFL-ikonet Tom Brady legger opp: – Denne gang er det for godt

Quarterbackstjernen Tom Brady (45) har bestemt seg for å avslutte sin aktive NFL-karriere for godt. Han har før gjort retur fra «pensjonisttilværelsen».

Av NTB | 01.02.2023 14:37:47

Sport: Brady spilte sist for Tampa Bay Buccaneers og har vunnet Superbowl sju ganger, seks ganger med New England Patriots og én med Buccaneers. Florida-laget røk ut i første runde av årets NFL-sluttspill.

Brady annonserte etter forrige sesong at han ville gi seg, men bare noen måneder senere kom han tilbake til idretten.

Etter årets sesong er det definitivt slutt, sier han i en emosjonell videomelding på Twitter.

– Jeg legger opp, denne gang for godt. Det var en ganske omfattende prosess sist, så jeg tenkte at jeg bare skulle lage en video i det jeg sto opp i dag. Tusen takk til alle for å støtte meg, både familie, venner, lagkamerater og motstandere, sier Brady, mens han kjemper mot tårene.

Brady ble draftet inn i NFL i 2000 og spilte i 19 år for Patriots, der han ledet laget til hele seks Superbowl-titler. I 2020 skiftet han til Buccaneers, der han ledet klubben til Superbowl på første forsøk. Etter fjorårssesongen skulle han legge opp, men han ble overtalt til å ta en sesong til.

Brady er fem ganger blitt kåret til Superbowls mest verdifulle spiller. Han avsluttet karrieren med 649 touchdowns.

– Tusen takk for at jeg fikk leve min absolutte drøm. Jeg ville ikke endret noe, fortsetter Brady.

I oktober ble det klart at Brady og Gisele Bündchen skulle skille seg etter 13 år. De har to barn sammen, mens Brady har en eldre sønn fra et tidligere forhold.

(©NTB)

Flere nyheter: