Menu
Jens Lurås Oftebro vant det første rennet i Seefeld-trippen fredag. Foto: Heiko Junge / NTB

Kombinert: Oftebro vant første renn i Seefeld-trippelen

Jens Lurås Oftebro gikk til topps på første del av Seefeld-trippelen. Jarl Magnus Riiber ble nummer fire.

Av NTB | 27.01.2023 15:35:08

Sport: Det var Oftebros tredje verdenscupseier i karrierren.

En forkjølet Jarl Magnus Riiber gikk ut fire sekunder bak japanske Ryota Yamamoto i langrennet fredag og tok ham raskt igjen, men langrennsformen holdt ikke mot dem som kom bakfra. Han måtte nøye seg med fjerdeplass.

Oftebro gikk ut som nummer sju, men leverte et solid langrenn og avgjorde seierskampen mot Johannes Lamparter med et voldsomt rykk opp den siste stigningen.

Han hadde dagens beste langrennstid og brøt Lamparters seiersrekke. Østerrikeren hadde vunnet de to foregående rennene, og tre av de fire siste, men var slått med 8,1 sekunder fredag. Tyske Julian Schmid ble nummer tre.

Riiber hadde bare 31. beste langrennstid og endte 17,7 sekunder etter vinneren.

Simen Tiller ble nummer 20, Andreas Skoglund 21, Espen Andersen 29 og Espen Bjørnstad 31.

Forrige sesongs vinner av Seefeld-trippelen, Jørgen Graabak, deltar ikke denne gangen etter å ha vært koronasmittet.

Seefeld-trippen består av tre renn: Hopp og 7,5 km fredag, hopp og 10 km lørdag og avslutning med hopp og 12,5 km søndag.

– Det har vært en veldig god sesong for meg. Jeg slet litt i bakken i Klingenthal og Otepää, men nå går det bedre, og langrennsformen min er veldig god. Jeg håper det fortsetter, og jeg gleder meg allerede til neste renn, sa Oftebro til FIS.

– Vi er en uke inn i den sykdommen jeg har, og det er idioti av meg å gå skirenn, egentlig. Jeg må vurdere hva jeg gjør framover, sa Riiber til NRK.

(©NTB)

Flere nyheter: