Menu
Russlands landslag stiller opp før en VM-kvalifiseringskamp mot Kroatia i september 2021. Ledere i Russlands fotballforbund var tirsdag i møter med Uefa om veien tilbake til internasjonal fotball, men den virker både lang og bratt. Foto: Pavel Golovkin, AP / NTB

Russisk fotball i møter med Uefa om veien tilbake

Representanter for Russlands fotballforbund var tirsdag i møter med Uefa-ledere i det europeiske fotballforbundets hovedkvarter i Sveits.

Av NTB | 24.01.2023 18:15:14

Politikk: Tema var den lange og vanskelige veien tilbake til deltakelse i europeisk fotball. Russland har vært ute i kulden siden invasjonen i Ukraina i fjor.

Visepresident Aleksander Alajev i RFU avslo å kommentere hva som ble diskutert under det tre timer lange møtet, som var det første siden Russland truet med å bryte med Uefa og søke medlemskap i Det asiatiske fotballforbundet. Heller ikke Uefa hadde noen kommentar.

RFU-generalsekretær Maksim Mitrofanov deltok også. Et nytt møte skal holdes i februar, ifølge nyhetsbyrået Tass.

Russiske klubb- og landslag er utestengt fra internasjonal fotball, og en russisk anke til Idrettens voldgiftsrett førte ikke fram. I øyeblikket virker døren lukket i fotballen. Når kvalifiseringen til EM i 2024 innledes i mars, er det uten Russland.

Imidlertid har Uefa ennå ikke fjernet Kazan som vertsby for den europeiske supercupen i august.

Onsdag er det styremøte i Uefa.

(©NTB)

Flere nyheter: