Menu
USAs Mikaela Shiffrin i St. Anton tirsdag. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB.

Mikaela Shiffrin slo verdenscuprekorden til Lindsey Vonn – Mowinckel beste norske i Kronplatz

Endelig ble Mikaela Shiffrin (27) den mestvinnende kvinnealpinisten i verdenscupens historie. Tirsdagens seier førte henne forbi Lindsey Vonn.

Av NTB | 24.01.2023 14:35:00

Sport: Både Shiffrin og Vonn sto med 82 seirer i verdenscupen foran storslalåmrennet i Kronplatz i Italia, men med Shiffrins seier kom hun opp i 83 seirer.

Ingen kvinner har vunnet mer i verdenscupen. Snart er hun nok også forbi Sveriges Ingemar Stenmark. Sistnevnte har 86 seirer, og det er flest seirer uansett kjønn.

Shiffrin er bare 27 år, og uten skader er det gode muligheter for at Aleksander Aamodt Kildes kjæreste tar seg forbi den svenske legenden allerede denne sesongen.

– Jeg er full av følelser, og jeg vet ikke hva jeg skal si akkurat nå, sa Shiffrin til intervjueren fra Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Ragnhild Mowinckel hadde 1,41 sekunder opp til ledende Mikaela Shiffrin etter første omgang. Da lå hun på 9.-plass. I 2. omgang klaffet det ikke for Molde-jenta og hun falt ned til 11.-plass etter en solid feil i henget. Det skilte 2,59 sekunder opp til den suverene vinneren fra Vail i Colorado.

Thea Louise Stjernesund kjørte seg oppover listene etter en variabel 1. omgang. Hun endte til slutt opp med 16.-plass etter en god 2. omgang.

Mina Fürst Holtmann lå på 18.-plass etter 1. omgang, men kjørte ut i 2. omgang.

Maria Therese Tviberg kjørte ut i 1. omgang.

Shiffrin viste svært sterke takter i Italia. Hun ledet med 13 hundredeler på Lara Gut-Behrami etter 1. omgang, og hun kjørte også raskest av samtlige i 2. omgang. Hun slo Gut-Behrami på 2.-plass med 45 hundredeler. Italias Federica Brignone var 1,45 sekunder bak på 3.-plass.

Mowinckel tok karrierens tredje verdenscupseier da hun vant super-G i Cortina d’Ampezzo sist helg.

Flere nyheter: