Menu
Letemannskaper og sivile ved flyvraket etter den katastrofale flystyrten i Nepal søndag, der minst 68 mennesker omkom. Mandag gjenopptas letingen etter fire som fortsatt er savnet. Foto: Krishna Mani Baral / AP / NTB

Letingen gjenopptas etter savnede fra flykatastrofen i Nepal

Letemannskaper gjenopptok mandag letingen etter fire personer som fortsatt er savnet etter flystyrten i Nepal der 68 personer er bekreftet omkommet.

Av NTB | 16.01.2023 13:10:39

Ulykker og naturkatastrofer: 68 av de 72 som var om bord flyet, er funnet døde. Flykatastrofen er den verste i landet på mer enn 30 år.

Det var søndag at et ATR 72-fly fra Yeti Airlines styrtet ned i en kløft mens det var i ferd med å lande i byen Pokhara. Det tok fyr da det traff brakken. Det er ikke klart hva som førte til ulykken.

– Vi skal hente ut de fem fra kløfta og lete etter de gjenværende fire som fortsatt er savnet, sier politimannen Ajay K.C. til Reuters.

57 nepalesere, fem indere, fire russere, to sørkoreanere og én hver fra Argentina, Irland, Australia og Frankrike var om bord. Letingen ble stanset fordi det ble mørkt søndag.

Letemannskapene vil også lete etter flyets ferdsskriver og taleregistrator. Det er sørgedag i Nepal mandag, og myndighetene har etablert et panel som skal etterforske ulykken og utarbeide forslag til tiltak for å forhindre lignende ulykker i framtida.

(©NTB)

Flere nyheter: