Menu
Funn av hemmelige dokumenter på avveie er blitt en het politisk potet for USAs president Joe Biden. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Flere hemmelige dokumenter funnet i Bidens hjem i Wilmington

Joe Bidens advokater fant flere hemmelige dokumenter enn det som først ble opplyst da de gikk gjennom presidentens hjem i Delaware, sier Det hvite hus.

Av NTB | 14.01.2023 19:07:12

Politikk: Det skal være snakk om ytterligere fem dokumenter.

New York Times skriver at dokumentene er funnet i et lagerrom ved siden av Bidens garasje. I en uttalelse torsdag sa Det hvite hus at ett dokument ble funnet i dette rommet.

Dokumentene det er snakk om, skal ha blitt funnet noen timer etter torsdagens kunngjøring, ifølge avisens kilder. Representanter fra justisdepartementet i Washington var da kommet for å hente det ene dokumentet som ble oppdaget først.

– Da jeg ga det over til justisdepartementets folk som var med meg, ble ytterligere fem sider med hemmeligstempling oppdaget i materialet. Totalt var det seks sider. Justisdepartementets representanter tok umiddelbart hånd om materialet, sier Bidens spesialrådgiver Richard Sauber i en uttalelse lørdag.

Joe Bidens juridiske team erkjente denne uken at de hadde funnet fortrolige dokumenter fra Bidens tid som visepresident i Barack Obamas regjering. Funnet ble gjort i Bidens hjem i Wilmington i Delaware, blant annet i garasjen.

Tidligere er slike dokumenter funnet i både boligen og i en tankesmie i Washington der Biden jobbet. USAs justisminister Merrick Garland utnevnte torsdag en spesialetterforsker for å granske saken.

Valget falt på Robert Hur, tidligere føderal statsadvokat i Maryland.

Flere nyheter: