Menu
Casper Ruud er ute av turneringen i Auckland. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB

Ruud på hodet ut i regntungt Auckland: – Ikke noen unnskyldning

Casper Ruud var tittelfavoritt, men røk overraskende ut i 2. runde av ATP 250-turneringen i newzealandske Auckland etter 1-2-tap for serbiske Laslo Djere.

Av NTB | 11.01.2023 13:05:37

Sport: Ruud røk med sifrene 6-3, 3-6, 6-7 (3-7).

Ruud var førsteseedet i Auckland og stor favoritt til å ta en tittel foran Grand Slam-turneringen Australian Open i neste uke. Nordmannens seierssjanser hadde økt etter at både Diego Schwartzman og Alexander Bublik har røket ut, men håpet er ute etter tapet.

Djeres harde serve ble avgjørende i kampen.

– Det var synd, selvfølgelig, og litt skuffende å tape en jevn tresetter, men slik er det. Det går litt begge veier. I dag klaffet det ikke helt da det virkelig gjaldt, men det var en ganske velspilt kamp, sa Ruud til NTB.

– Disse dagene har vært litt annerledes enn man hadde sett for seg. Det har vært mye regn så man har ikke fått spilt like mye ute. Det er bra for meg å få en tøffere kamp i kroppen før Australian Open, sa Ruud.

Onsdagens regntrøbbel gjorde at han egentlig aldri helt visste når han skulle spille.

– Det er ikke noen unnskyldning for tap, men det er absolutt utfordrende noen ganger.

Ruud brøt Djere i det fjerde servegamet og tok ledelsen 3-1. Den fordelen mistet han ikke og vant det første settet 6-3.

I andre sett var det Ruuds tur til å bli brutt i det fjerde servegamet. Han greide ikke å komme tilbake og tapte settet. Dermed måtte kampen avgjøres i et tredje og avgjørende sett sent onsdag kveld lokal tid.

Dermed har Ruud ennå til gode å ta sin første seier i Auckland-turneringen på tre forsøk. Ruud deltok i 2018 og 2020. Han har to kvalifiseringsseirer, men har røket ut i første runde begge gangene.

Ruud måtte trekke seg fra Australian Open i fjor som følge av ankelskade. I årets turnering kan nordmannen klatre helt til topps på verdensrankingen om alt går hans vei.

Snarøya-mannen måtte vente lenge på å komme i gang onsdag grunnet mye regn. Etter hvert ble de siste av onsdagens kamper flyttet innendørs. Ruud sier at vær og vind har vært en faktor i Auckland.

Der fulgte duellantene hverandre helt fram til 6-6 og tiebreak. Der var Djere overlegen og vant 7-3. Kampen var over ved midnatt.

(©NTB)