Menu
Halvor Egner Granerud i kvalifiseringen i Bergiselbakken i Innsbruck foran det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB

Granerud tapte mye terreng i første omgang – hoppukedrama i Innsbruck

Halvor Egner Granerud landet på 123 meter i første omgang av det tredje hoppukerennet i Bergiselbakken onsdag. Sammenlagtledelsen skrumpet kraftig inn.

Av NTB | 04.01.2023 14:35:16

Sport: Granerud ligger på sjetteplass etter at alle har gjort ett hopp i Bergiselbakken. Marius Lindvik er best av de norske med fjerdeplass.

Hoppuketoer Dawid Kubacki leder rennet etter et hopp på 127 meter. Han hoppet fra to avsatser lavere fart enn Granerud. Kubacki har innhentet 12,8 av de 26,8 poengene nordmannen ledet med i sammendraget før rennet i Innsbruck.

Det er ingen hemmelighet at Granerud tidligere har slitt med å lykkes i Bergiselbakken i Innsbruck.

Onsdag gjorde han et godt hopp i første omgang under litt tunge forhold. Han klarte likevel ikke helt å følge opp svevet i prøveomgangen litt tidligere på dagen. Da landet han på 129,5 meter og var lengst av samtlige.

Sterk i prøveomgangen var også Kristoffer Eriksen Sundal med 123. I rennet mislyktes hoppukedebutanten og fikk bare opp 102,5 meter. Anders Fannemel tapte også sin duell med 106 meter.

De øvrige norske hopperne er imidlertid klare for omgang nummer to. Marius Lindvik er best av de norske etter første omgang etter et hopp på 128 meter. Det gir tredjeplass foran finaleomgangen.

Johann André Forfang og Robert Johansson ligger på henholdsvis 11.- og 14.-plass etter første omgang. De landet på 123,5 og 120,5 meter.

Daniel André Tande er nummer 20.

(©NTB)

Flere nyheter: