Menu
President Xi Jinping holdt nyttårsaften en fjernsynssendt tale der han blant annet kommenterte innsatsen mot koronaviruset. Foto: Ju Peng / Xinhua / AP / NTB

Xi sier det ser lysere ut for koronasituasjonen

Kinas president Xi Jinping sier i sin nyttårstale at kampen mot korona i landet går bedre.

Av NTB | 01.01.2023 03:54:58

Medisin og helse: – Epidemiforebygging og kontroll går inn i en ny fase. Alle arbeider standhaftig, og lysets håp ligger like foran oss, sier Xi i en fjernsynssendt nyttårstale.

Det var andre gang at den 69 år gamle presidenten hadde kommentert koronaviruset denne uken. Mandag ba han om at det iverksettes tiltak for å beskytte menneskeliv.

Koronaviruset dukket først opp i byen Wuhan i Kina for tre år siden. Landet har siden stått for svært strenge koronatiltak. Men i desember skrinla Beijing nullsmittestrategien.

Smitten hadde økt også før smittepolitikken ble endret, men siden har smitten fortsatt å øke. Lørdag viste offisiell statistikk mer enn 7.000 nye smittetilfeller siste døgn og ett dødsfall i en befolkning på 1,4 milliarder mennesker. Men tallene kan se ut til å være i utakt med realitetene.

Kinesiske sykehus er blitt overfylt av for det meste eldre pasienter. Krematorier er overbelastet, og mange apotek har gått tom for febernedsettende medisin.

(©NTB)

Flere nyheter: